19:00

BAIK

Referat

Luleå SK - BAIK 1-1

LSK börjar matchen lite hetare än oss första 15 minuterna. Känns dock tryggt då de inte skapar något nämnvärt. Vi växer sedan successivt in i halvleken och tar över spelet. Vi skapar 2-3 heta chanser varav en räddas på mållinjen vid en fast situation. Känslan i paus är ändå att vi är på gång och att vi ska fortsätta som sista 30.

Tyvärr kommer vi ut dåligt i 2:a och är slarviga, ängsliga och inte nog kompakta för att få grepp om matchen. LSK har mer att säga till om men vi känns ändå trygga i försvaret och allting talar för ett 0-0 resultat. Vi gör ändå ett sent ledningsmålet på ett fint anfall där Josef lobbnickar in 0-1.

Tyvärr släpper vi in ett sent kvitteringsmål i matchens sista spark. Väldigt frustrerande då vi i ett tidigare läge hade chansen att förhindra ett sista LSK anfall. Sedan att LSK spelaren slår in bollen med handen är givetvis tufft men samtidigt kanske vi inte förtjänade dom marginalerna idag. Det blir extra irriterande då hela arenan verkar ha sett handen utom domaren.

Sammanfattningsvis så kan man konstatera att vi är fortsätt trygga i försvarsspelet men inte vågar eller är nog aktiva i spelet med boll. Jag är även besviken att inte alla lägger ner samma hårda jobb som i Storfors matchen. Det är dock en styrka att ta poäng i en tuff bortamatch då vi kan mycket bättre.